Grøn overnatning

Grøn overnatning

Hvad enten man vil bo på hotel, i feriehus, på vandrer- hjem, campingpladser eller på en teltplads midt i naturen, kan man i Danmark gøre det miljørigtigt. Danmark har et rigt udbud af gode overnatningsmuligheder, og mange af dem er grønne.

Den Grønne Nøgle

Komfort og miljø er ikke adskilte størrelser i Danmark. Mere end 100 hoteller, feriecentre og vandrerhjem kan skilte med miljøcertifikatet „Den Grønne Nøgle“, som er et bevis på, at stedet opfylder 55 strenge kriterier med hensyn til bl. a. vandforbrug, rengøring, affaldssortering og elforbrug. På morgenbuffeten vil der være økologiske produkter, så man både kan bo og spise med en god grøn samvittighed. Også hotelkæderne „Best Western“ og „Scandic“ arbejder med grønne koncepter.

En af de grønne nøgler sidder i Sankt Helene Centret i Nordsjælland. Det er et moderne ”bosted”, indrettet med centrum i en gammel, renoveret gård. Til centret hører 12 ha grønne marker og enge med dyrehold, og det hele drives økologisk, ligesom man kan spise økologisk i restauranten. Man kan overnatte i hytter, på vandrerhjem eller på teltpladsen, og der er mange aktivitetstilbud med udgangspunkt i stedets naturskole. En oase for grønne børnefamilier.

Også Lalandia ved Rødby, verdens største vandland og feriecenter, har „Den Grønne Nøgle“.

Læs mere – Grøn overnatning – Miljømærkede feriehuse (http://www.turistmarketing.dk/gron-overnatning-miljomaerkede-feriehuse/)